Siapa Kenal Safwan Husaini???

Dah lama gak aku tak menulis. Tapi entry yg aku baca di laman sesawang yg terbentang luas memang tidak mengejutkan, malah aku bangga dgn kata2 yg telah dimuntahkan olehnya,
Safwan Husaini Abd Ghafur.


Aku ni adalah antara org terawal yg kenal dia di Myspace dulu... bulan April 2009 tak silap aku. Aku akui aku terlanjur mengenalinya sehinggalah dia buat blog seusia dgn blog aku ni dan blog tu masih lagi wujud.

http://extremindability.blogspot.com/

Masa tu dia mungkin baru berjinak2 dengan dunia penyamaran. Kerana dikatakan bahawa Skatype adalah kawan rapatnya yg mengajarnya selok belok bergambar. Ini adalah bukti bahawa Skatype & Safwan Husaini pernah berada di lokasi yang sama.


Lebih kurang seminggu sejurus blog itu dibuka. Inilah dia pembongkaran identiti Skatype @ Dome Clone

Fotomedia

Ironiknya, kedua-dua identiti ini dikatakan "mati" apabila sebilangan orang yang terasa ditipu dan tertipu semakin berkumulatif. Dan kedua-dua watak rekaan di atas mengambil jurusan Perubatan di luar negara. Yang nyatanya, penulis juga tertipu dengan rekaan watak tersebut akibat lakon layar yang begitu realistik, masakan Aznil juga boleh tertipu?? Penulis bukan sahaja chat bersama malah telefon dan berbincang pelbagai isu yang menyebabkan watak tersebut begitu realis sekali.

Tak terduga la pulak sampai Era boleh call watak ni.. Tapi xpe... aku taw dia tengah baca coretan aku ni.. Anda tahu siapa diri anda, mengapa perlu jadi insan lain dan menafikan kewujudan ahli keluarga yang lain?? Setelah aku baca semua pembohongan, patut la dia tak pernah nak skype, webcam n vid call dgn aku.. Ade je alasan diek.. Tak terfikir pulak aku... Hak2 aku pown jadi mangsa dia neh~

Tapi kalau nak ikutkan mmg la agak retorik n dramatik kisah hidup dia ni. Bila dia kata dia kat UK pun aku da mcm tak caye... Mula2 kata nak study art kat MMU, pastu tak jadik, g UK, pastu nak masuk med skool, mcm2 la tapi semua kejap2 je mcm dlm 2 bulan... Ape kebendanya tu~ aku tak kisah lagi la masa tu, mungkin dia mmg btol2 anak org kaya. Tinggal kat Hartamas le katakan... Padahal aku selalu je lepak sana, bila aku ajak lepak sekali alasannya xde transport la, umi keluar la dan macam2 lagi.

Hurm...
yg best, dia tak buat perancangan teliti utk membohong, ada orrg kata adik dia mati kena kanser, tapi dia bitaw aku adik dia mati sebab jatuh tangga???? keheheheheh

hurm...
apa pun dia pernah hadir dalam hidup aku biar pun tak jumpa tapi watak rekaannya sangat realistik sehingga menyebabkan hubungan aku dgn pasangan aku mmg hampir2 terputus~! Tapi xpe... itulah yg menyebabkan aku semakin memahami pasangan aku. Nasib baik la wey tak terbagi Blackberry n sewa hotel kat Bagan Lalang dulu... Fuhh~ Apa alasan dia ek?? Tak ingat... mungkin dia ramai sgt nak layan org so mcm flee je la... hinggap mana sempat.

Sepupu dia, setahu aku namanya Koci Berhad pun enggan memberi sebarang ulasan. Aku pun tak tahu apa yang terjadi sebenarnya... Tup tup aku tgk blog & FB dia da xde...

Anyway, aku rasa kerajaan perlu gubal semula undang2 komunikasi kerana penyelewengan identiti membolehkan insan tidak bersalah diheret ke mahkamah apa lagi mungkin ke tali gantung. Fikir2 kan sebelum melakukan sesuatu terhadap dunia siber ni. Itu nasihat aku kepada umum

Kepada yang masih blur2 tentang alkisah Safwan Husaini ni,
bolehlah melawat ke link berikut...

Big Liar

Pembongkaran Eksklusif Cinta

baca dgn komen sekali k~!!!! ;p

5 comments:



SyaZ^aNa said...

thnx.. sgt menarik~! mmg nk tau sgt psl SH ni~!
nk tnye..
actually mane 1 gmbr org nye? wujud lg ke otg2 dlm gmbr tu?? siape dia yg tulis blog sume tu?? sory byk tnye~!

Anonymous said...

thnks for information aku sht hargai

napala diawatcm ni kan...kalau xkeberatan sila add sy ktfb semut fad

Miss Neera said...

halo... correction okay..
Koci Berhad bukan sepupu safwan husaini @ wawan.. itu penipuan besar safwan husaini.. even my besfren si Koci tu pon tertipu..

Anonymous said...

btw ak nk inform kt sini yer.. koci tu tataw ape2 mngenai safwan n die bkn spupu si penyangak tuh.ak tataw np korang leh tpedaya ngn ckp safwan yg si koci tu spupu die.ak knl koci...pnh jmpe n bff ak

alfasih~amiruliman said...

Apa pun rencana ini hanyalah dari pandangan dan maklumat yang diterima penulis. Bukan penegak atau penyata kebenaran. Salam Ramadan.